HUMANOST

2014.

 

UDRUŽENJE RODITELJA DECE OBOLELE OD MALIGNIH BOLESTI


Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”RODITELJSKA KUĆA Radoja Dakića 6-8, 11070 Beograd

NIJEDNO DETE NE TREBA DA UMRE OD RAKA!

 „Zvončica“ je udruženje roditelja dece obolele od raka koje, već 22 godine, pomaže deci, njihovim porodicama i zdravstvenim radnicima u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, u kojoj se leči oko 70% dece obolele od raka iz Srbije i iz zemalja u okruženju.

Mi smo porodično udruženje, jer je dečji kancer porodična bolest. 

Izgradnjom prve u Srbiji „Roditeljske kuće“ pri Institutu za majku i dete 2009. godine, u Srbiju i ceo region, uveli smo nov model i sistem podrške deci oboleloj od raka.  

Zahvaljujući donacijama građana, omogućavamo:

  • bolji kvalitet lečenja bolesnoj deci, nabavkom savremenih medicinskih aparata;

  • bolji kvalitet života deci tokom lečenja, organizovanjem psiholoških, edukativnih, rekreativnih, kreativnih i zabavnih radionica, nabavkom igračaka i školskog pribora;

  • bolji kvalitet života porodicama bolesne dece, nabavkom prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, organizovanjem psihološke i socijalne podrške;

  • bolji oporavak nakon lečenja, finansiranjem i organizovanjem 10-dnevne rehabilitacije cele porodice tokom letnjih meseci .

DECA OBOLELA OD RAKA IMAJU ŠANSU ZA ŽIVOT, AKO IM SVI ZAJEDNO POMOGNEMO! 

 

Kontakt:

Tel: 011/2600444

Email: udruzenjezvoncica@gmail.com

Web: www.zvoncica.org.rs

Facebook: ZVONČICA Udruženje roditelja

 

2013.

   

Ove godine trčimo za "Decu Leptire"

 

Bulozna epidermoliza (EB) je veoma retko i teško kožno genetsko oboljenje, koje se manifestuje plikovima i ranama po celoj koži i sluzokoži, poput opekotina, sa mnogobrojnim posledicama po druge organe.  Imati EB znači i nositi posebnu odeću i obuću koja ne žulja, jer i dodir odeće može da - boli. Koža dece obolele od EB-a je krhka i ranjiva kao krila leptira, zato su takva deca poznata kao "Deca Leptiri". Zadatak Udruzenja "DEBRA" je da poboljša kvalitet zivota u vidu pomoći i podrške obolelima i njihovim porodicama.
Pomoć ne zavisi samo od Udruzenja Debra,
ZAVISI I OD VAS! POMOZIMO "DECI LEPTIRIMA"!

Kontakt:
Udruženje za buloznu epidermolizu "DEBRA"
Web: www.debra.org.rs
Email: debra.srbija@gmail.com ;office@debra.org.rs
Tel.: 064/308-66-20 ; 065/2463-925 ; 063/347-864
Žiro račun: 355-1128635-08 Vojvodjanska banka A.D. Novi Sad
 

2012.

Ove godine pomažemo Prihvatilištu za odrasla i stara lica


Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama.
Od prikupljenih novčanih sredstava ćemo napraviti praznični ručak za stare i nemoćne koji nemaju svoj dom u ovim hladnim zimskim danima.

2011.

 

Republičko udruženje Srbije za pomoć osobama sa autizmom

 

Šta je autizam?

Autizam je složeni razvojni poremećaj koji se obično javlja tokom prve 3 godine života. Mnogi stručnjaci veruju da ovaj problem nije izazvan jednim uzrokom. Postoje ozbiljni pokazatelji da autizam nastaje kao posledica različitih faktora koji utiču na razvoj mozga, njegovu strukturu i funkcionisanje. Ispoljava se kroz probleme u čulnom opažanju, govoru, mišljenju i razumevanju socijalnih situacija. Zbog toga se ponašanje i odnos sa spoljašnjim svetom razvija drugačije.

Uprkos početnim verovanjima u suprotno, autizam nije retka pojava. Poznato je da, ukoliko se podrazumeva ceo spektar autističnih poremećaja, poremećaj može uticati na skoro 6 od 1000 osoba.

Autizam može da se desi svakoj porodici, bez obzira na rasnu, nacionalnu i etničku pripadnost, socijalni i ekonomski status, i četvorostruko je učestaliji kod dečaka nego kod devojčica.

Rana dijagnostika, tretman i uključivanje u obrazovni proces su ključni za decu sa autizmom. Tako im se može pomoći da razviju svoje socijalne i komunikacione veštine, postanu samostalniji i vode ispunjeniji i produktivniji život.

www.autizam.org.rs

 

 

 

Institut za transfuziju krvi Srbije je više od šest decenija u službi nacije. U proteklih 60 godina prikupljeno je preko 2 500 000 jedinica krvi čime su spaseni mnogi životi.

U Beogradu i Centralnom regionu Srbije, humani i odgovorni građani i ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije su na istom zadatku - prikupljanju potrebnih količina krvi i produkata od krvi za lečenje obolelih građana. Najvažnija misija – nada za život.


 

 

 

www.nbti.org.rs

2010.

Poštovani prijatelji,

 

Obraćamo vam se ispred Nacionalnog Uduženja Roditelja Dece Obolele Od Raka (NURDOR) sa željom da se pridružimo vašoj akciji: „3. beogradskoj trci Deda Mrazeva“.

Prepoznavši plemeniti cilj vaše organizacije da i ove godine našim sugrađanima poklonite malo zabave i malo nade i pri tome svemu  date i humanu crtu, Nudror će biti počastvovan da kao vaš prijatelj pomogne i podrži akciju.

S obzirom da je ovog septembra na Bežanijskoj kosi otvorena i, druga po redu, roditeljska kuća za smeštaj dece obolele od malignih bolesti iz unutrašnjosti , dok su na lečenju u našem gradu, sa prikupljenim sredstvima na vašoj akciji, beogradski Deda Mrazevi će pružiti pravu dobrodošlicu našim mališanima u vidu donacije za održavanje roditeljske kuće „Kuće Nade“.

Sigurni smo da je ovo tek početak jednog lepog prijateljstva koje će u budućnosti iznedriti još lepih  zajedničkih akcija uz promovisanje sportskog duha, altruizma i humanosti.

S poštovanjem i sa srdačnim pozdravima

 

Roditelji Nurdor-a

www.nurdor.org

 

2009.

 

 

28.12.2009.

Dragi Deda Mrazevi i Baba Mrazice, juče je sakupljeno 31.695,00 dinara za decu iz Svratišta. Od tog novca ćemo kupiti ono što nedostaje da bi njihovi novogodišnji pokloni bili lepši i bolji. Sutra nama u Svratište dolazi jedan Deda Mraz da te poklone podeli! Sa vama je lakse verovati ♥ Hvala, Milica Đorđević iz Centra za integraciju mladih.

SVRATIŠTE ZA DECU ULICE

Deci ulice je zimi najteže, ona svoje dane provode na ulici, spavaju u šahtovima, haustorima, parkovima, vagonima... A onda dođu praznici, za mnoge najradosniji period, a deca ulice ostaju usamljena, odbačena i nevidiljiva. Mnoga od njih nikada nisu dobila novogodišnji poklon, okitila jelku, niti sedela Deda Mrazu u krilu.
Ove godine Svratište za decu ulice učestvuje u II beogradskoj trci Deda Mrazova, koju organizuje Sportski savez Rakovice pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Dođite da im zajedno pokažemo da nisu sami i da postoji neko ko misli i brine o njima!
Deca iz Svratišta učestvovaće kao specijalni gosti u programu, a prihodi od prodaje kostima biće namenjeni radu Svratišta.
Svratište za decu ulice je sigurno mesto gde deca ulice mogu da dođu dobrovoljno, da jedu, okupaju se, dobiju čistu odeću i obuću, da razgovaraju sa stručnim licima, dobiju podršku i lepu reč, da se odmore i poigraju, ugreju, da nešto nauče, da naprosto budu deca.
Svratište radi 24 časa dnevno, već dve godine, i do sada ima 375 korisnika na evidenciji. Pored toga, terenski radnici Centra za integraciju mladih pružaju kontinuiranu podršku deci ulice na mestima gde oni žive i rade.
Deca ulice svakodnevno se suočavaju sa problemima kao što su glad, hladnoća, siromaštvo, usamljenost, prezir i odbacivanje sugrađana. Mnoga od njih nemaju osnovna dokumenta, mogućnost da se leče i idu u školu, često su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.
 

www.cim.org.rs

 

 

 NASLOVNA   SVRATIŠTE  PROGRAM   VENČANJE 

 TRKA 2010   TRKA 2009     KONTAKT

 

 

 

 

© 2009 sportski savez rakovice, sva prava zadržana                                                                  design&development nicola